Rozpis:
- 150 g žitného kvásku
- 250 ml vlažné vody
- 3 lžíce oleje
- 250 g hladké mouky
- 150 g celozrnné mouky
- 2 g sušeného droždí
- 3/4 lžíce soli
- 50 g slunečnicových semínek
- vejce na potření
- semínka na posypání (mák, kmín, sezam...)
Postup:
Ingredience dáme podle rozpisu do robotu nebo pekárny, zaděláme těsto a necháme přikryté vykynout. Potom těsto přendáme na pomoučněný vál, rozdělíme na 10 dílů a uděláme dalamánky. Necháme cca 10 minut nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, povrch nařízneme ostrým nožem a posypeme semínky podle chuti. Pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 200°C cca 15 minut. Upečené dalamánky přendáme na mřížku vychladnout.
Ivo,určitě vyzkouším,už ukládám.Já peču pořád kaiserky,tak bude zase něco jiného.
OdpovědětVymazatDěkuji za recept a měj se moc hezky
Dalamánky se ti náramně povedly, Ivi, jsou k nakousnutí. Máš je krásně nadýchané, určitě se budu opičit, až mi to časově vyjde. Momentálně jsem v jednom kole. ;) :)
OdpovědětVymazatDalamánky byly výborné i kupované a tvoje jsou přímo výstavní . Ani nevím jestli se ještě prodávají ? A že se při návštěvě mé domoviny ze všeho nejdřív vrhám na pečivo :-)
OdpovědětVymazatIvo, voní až ke mně. Přeji hezký den.
OdpovědětVymazat