Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l:
- 4 pepře
- 4 nová koření
- 1 bobkový list
- 5 cukerinů
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky hořčičného semínka
- 1/16 l octa
- kousek kopru
- kolečka mrkve a cibule
Postup:
Okurky narovnáme do sklenic s koprem, cibulí a mrkví. Přidáme ostatní ingredience. Nakonec dolijeme vodou. Zaváříme asi 10 minut - pouze aby chytla víčka. Výhodou tohoto zavařování okurek je, že lze zavařovat i malé množství sklenic a nemusí se vařit lák.
Také zavařuji po částech podle toho, jak okurky dozrávají. Ale otcový nálev se solí, cukrem a cukerynem dělám vždy ve větším a pak už jen zalévám sklenice do kterých dávám kromě tvých ingrediencí i kousek křenu bebo kořenového listu. A celého pepře dávám půl lžičky. Jsou výborné. Měj se hezky,.
OdpovědětVymazatIvi, ani nevíš, jak jsem ráda, že ses konečně ukázala! Už jsem vážně měla strach. 😟
OdpovědětVymazatOkurky jsem nakládala kdysi dávno, u nás nejdou moc na odbyt. Ty je máš parádní! 👍
Měj se hezky a zase o sobě dej brzy vědět. 🍀
Ivuš, okurky dělám stejně. A poslední roky taky po částech, podle toho, jak nakoupím na trhu, tedy malinké a levné zároveň. Vždy jen pár sklenic, abych neměla trauma ze zavařování. :-)
OdpovědětVymazatCo je cukerina prosím?
OdpovědětVymazatTetkapernikarka
VymazatCukerin je umělé sladidlo. Alena
Tetkapernikarka
OdpovědětVymazatIvi, chodím k Tobě taky stále nakukovat, jsem tedy moc ráda za nový příspěvek👍
Okurky vypadají ve sklenici krásně. Já mám recept na lák od kamarádky a ten dělám stále. Do sklenice mrkev, cibuli a křen. Zavařím na bod varu, aby chytlo víčko, jak máš i Ty ve svém receptu.
Tvůj postup je fajn, když si okurky pěstuješ sama a sběr není vždy velký. Já si je koupím a udělám jednorázově. Máme okurky rádi, pořád si myslím, že se mi to ještě vyplatí takto udělat.
Moc pozdravuji, opatruj se 😊🍀 Alena
Ďakujem Alenka
OdpovědětVymazat