26 srpna 2021

Fazolky na slanině

Rozpis:

  • hrst fazolek
  • 100 g slaniny nebo uzeného masa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř 
Postup:
Očistěné a konců zbavené fazolky vložíme do vroucí mírně osolené vody a povaříme 2-3 minuty. Scedíme a vložíme do vody s ledem, aby si zachovaly barvu.  
Na pánvi vyškvaříme slaninu, pokud použijeme libovou slaninu nebo uzené, přidáme olej. Vložíme pokrájenou cibuli a opět restujeme. Krátce orestujeme česnek, vložíme okapané fazolky, prohřejeme a dochutíme pepřem, případně i dosolíme. 
Podáváme s různě upraveným masem a třeba bramborami.
Toto množství je 1-2 porce.




6 komentářů:

  1. Recept se mi docela hodí.Večer jsem přemýšlela v posteli,co dnes vařit a vzpomněla si na fazolky.Já používám zmrazené.Asi udělám podle tebe.
    Ivo,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  2. Cítím tu úžasnou vůni a sbíhají se mi sliny, ještě jsem neobědvala, čekám na partnera, až se vrátí z fotografické akce.
    Jídlo vypadá velice lákavě, Ivi. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ivo, voní to až k nám, takto upravené fazolky máme moc rádi. Děkuji za připomenutí ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně takhle fazolky dělám, přidám i trochu rajčat . Teď čerstvé na kousky, jinak drcené a trochu peperončína 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Ivi, taky je mám v plánu a když je tu u tebe vidím,budu si to muset naplánovat co nejdřív, děláš mi chutě :-)
    Měj se hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Fazolky si pěstuji sama a mám je ráda. Letos jsem si vypěstovala tmavé lusky, ale ty prý po tepelné úpravě zezelenají. Uvidíme. Se slaninkou jsem je ještě nejedla. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Přání