Rozpis:
- hrst fazolek
- 100 g slaniny nebo uzeného masa
- 1 lžíce oleje
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Postup:
Očistěné a konců zbavené fazolky vložíme do vroucí mírně osolené vody a povaříme 2-3 minuty. Scedíme a vložíme do vody s ledem, aby si zachovaly barvu.
Na pánvi vyškvaříme slaninu, pokud použijeme libovou slaninu nebo uzené, přidáme olej. Vložíme pokrájenou cibuli a opět restujeme. Krátce orestujeme česnek, vložíme okapané fazolky, prohřejeme a dochutíme pepřem, případně i dosolíme.
Podáváme s různě upraveným masem a třeba bramborami.
Toto množství je 1-2 porce.
Recept se mi docela hodí.Večer jsem přemýšlela v posteli,co dnes vařit a vzpomněla si na fazolky.Já používám zmrazené.Asi udělám podle tebe.
OdpovědětVymazatIvo,měj se hezky
Cítím tu úžasnou vůni a sbíhají se mi sliny, ještě jsem neobědvala, čekám na partnera, až se vrátí z fotografické akce.
OdpovědětVymazatJídlo vypadá velice lákavě, Ivi. :)
Ivo, voní to až k nám, takto upravené fazolky máme moc rádi. Děkuji za připomenutí ☺
OdpovědětVymazatPřesně takhle fazolky dělám, přidám i trochu rajčat . Teď čerstvé na kousky, jinak drcené a trochu peperončína 😊
OdpovědětVymazatIvi, taky je mám v plánu a když je tu u tebe vidím,budu si to muset naplánovat co nejdřív, děláš mi chutě :-)
OdpovědětVymazatMěj se hezky :-)
Fazolky si pěstuji sama a mám je ráda. Letos jsem si vypěstovala tmavé lusky, ale ty prý po tepelné úpravě zezelenají. Uvidíme. Se slaninkou jsem je ještě nejedla. Díky za tip.
OdpovědětVymazat