26 srpna 2021

Fazolky na slanině

Rozpis:

  • hrst fazolek
  • 100 g slaniny nebo uzeného masa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř 
Postup:
Očistěné a konců zbavené fazolky vložíme do vroucí mírně osolené vody a povaříme 2-3 minuty. Scedíme a vložíme do vody s ledem, aby si zachovaly barvu.  
Na pánvi vyškvaříme slaninu, pokud použijeme libovou slaninu nebo uzené, přidáme olej. Vložíme pokrájenou cibuli a opět restujeme. Krátce orestujeme česnek, vložíme okapané fazolky, prohřejeme a dochutíme pepřem, případně i dosolíme. 
Podáváme s různě upraveným masem a třeba bramborami.
Toto množství je 1-2 porce.




6 komentářů:

  1. Recept se mi docela hodí.Večer jsem přemýšlela v posteli,co dnes vařit a vzpomněla si na fazolky.Já používám zmrazené.Asi udělám podle tebe.
    Ivo,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  2. Cítím tu úžasnou vůni a sbíhají se mi sliny, ještě jsem neobědvala, čekám na partnera, až se vrátí z fotografické akce.
    Jídlo vypadá velice lákavě, Ivi. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ivo, voní to až k nám, takto upravené fazolky máme moc rádi. Děkuji za připomenutí ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně takhle fazolky dělám, přidám i trochu rajčat . Teď čerstvé na kousky, jinak drcené a trochu peperončína 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Ivi, taky je mám v plánu a když je tu u tebe vidím,budu si to muset naplánovat co nejdřív, děláš mi chutě :-)
    Měj se hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Fazolky si pěstuji sama a mám je ráda. Letos jsem si vypěstovala tmavé lusky, ale ty prý po tepelné úpravě zezelenají. Uvidíme. Se slaninkou jsem je ještě nejedla. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...