01 listopadu 2020

Perník s hruškami

Rozpis:

  • 150 g hladké mouky 
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce
  • 20 g čokoládového pudinku
  • 1/2 prášku do perníku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky skořice
  • 280 ml mléka
Poleva ganache:
  • 150 g čokolády na vaření (Lidl)
  • 80 ml smetany ke šlehání
Další ingredience:
  • 300 g pokrájených hrušek
  • máslo na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
Postup:
V míse smícháme vejce, mléko, olej, cukry, přidáme všechny suché ingredience a dobře promícháme. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Urovnáme a poklademe oloupanými hruškami nakrájenými na malé kostky. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 25 minut.  Po upečení necháme vychladnout. 
V horké šlehačce rozpustíme nalámanou čokoládu, dobře promícháme, a tak nám vznikne poleva ganache. Po mírném zchladnutí polijeme perník na mřížce a přendáme na rovný talíř.  




 

4 komentáře:

  1. Zdravím. To může být pochoutka. Myslela jsem, že jsi kostičky hrušky promíchala s těstem, ale ony vlastně trochu klesnou. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Ivo, perník politý čokoládou a jak tak pročítám recept tak z jednoho vejce. Dobrý nápad použít namísto kakaa puding, láká mě receptík zkusit. ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Dělávám perník jen s jablky. S hruškami jsem perník ještě nezkoušela :-) díky za tip

    OdpovědětVymazat
  4. Perník byl dobrý a hrušky mi v něm chutnaly. :)

    OdpovědětVymazat

Přání