Rozpis:
- 2 porce ryby
- 4 vrchovaté lžíce strouhaného sýra Pecorino
- 1 necelá lžíce strouhanky
- máslo
- sůl, koření na ryby
Postup:
Rybu omyjeme a osušíme papírovou utěrkou, z obou stran posypeme kořením na ryby a podle potřeby dosolíme.
Pekáček vyložíme pečícím papírem a pod rybou potřeme máslem. Sýr smícháme se strouhankou a v této směsi rybu obalíme. Vložíme do připraveného pekáčku a na povrchu posypeme zbytkem směsi sýra a strouhanky. Poklademe tenkými plátky másla. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a zapečeme do zezlátnutí povrchu.
Ivo, to je jak šité pro nás, máme ryby rádi a tilápii dělám často, vyzkouším.☺
OdpovědětVymazatMarti pochutnali jsme si. :-)
VymazatTilápii neznám. Myslím, že jsem se s touto rybou v našem obchodě nesetkala.
OdpovědětVymazatRecept vypadá lákavě a jednoduše.
Maruško, tilápie je znám také jako okounovec nilský. Určitě se dá koupit v prodejně s rybami.
VymazatAni nevím, zda je u nás speciální prodejna na ryby, takzvaná Rybárna.
VymazatRyby dělám k obědu skoro každou neděli, ale tilápii neznám. recept vypadá skvěle, Ivi, vyzkouším ho s jinou rybou. :)
OdpovědětVymazatHani, jak už jsem psala Majce, někdy je znám jako okounovec nilský. Určitě ho koupíš u vás v prodejně ryb. Je to výborná ryba a bez kostí. :-)
VymazatAni já tenhle druhý název neznám, Ivi, ale díky za objasnění. :)
VymazatTu rybu neznám, ani pod tím druhým názvem. Se sýrovou krustou jistě velmi dobré. :-)
OdpovědětVymazat