18 října 2020

Tilápie se sýrovou krustou

Rozpis:

  • 2 porce ryby
  • 4 vrchovaté lžíce strouhaného sýra Pecorino
  • 1 necelá lžíce strouhanky
  • máslo
  • sůl, koření na ryby
Postup: 
Rybu omyjeme a osušíme papírovou utěrkou, z obou stran posypeme kořením na ryby a podle potřeby dosolíme. 
Pekáček vyložíme pečícím papírem a pod rybou potřeme máslem. Sýr smícháme se strouhankou a v této směsi rybu obalíme. Vložíme do připraveného pekáčku a na povrchu posypeme zbytkem směsi sýra a strouhanky. Poklademe tenkými plátky másla. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a zapečeme do zezlátnutí povrchu. 








 

9 komentářů:

  1. Ivo, to je jak šité pro nás, máme ryby rádi a tilápii dělám často, vyzkouším.☺

    OdpovědětSmazat
  2. Tilápii neznám. Myslím, že jsem se s touto rybou v našem obchodě nesetkala.
    Recept vypadá lákavě a jednoduše.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tilápie je znám také jako okounovec nilský. Určitě se dá koupit v prodejně s rybami.

      Smazat
    2. Ani nevím, zda je u nás speciální prodejna na ryby, takzvaná Rybárna.

      Smazat
  3. Ryby dělám k obědu skoro každou neděli, ale tilápii neznám. recept vypadá skvěle, Ivi, vyzkouším ho s jinou rybou. :)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Hani, jak už jsem psala Majce, někdy je znám jako okounovec nilský. Určitě ho koupíš u vás v prodejně ryb. Je to výborná ryba a bez kostí. :-)

      Smazat
    2. Ani já tenhle druhý název neznám, Ivi, ale díky za objasnění. :)

      Smazat
  4. Tu rybu neznám, ani pod tím druhým názvem. Se sýrovou krustou jistě velmi dobré. :-)

    OdpovědětSmazat

Předvánoční inspirace 3

Přátelé mého blogu, opět vám přináším inspiraci na vánoční pečení:   1. Mandlové rozetky,  2. Makové slzičky,  3. Myslivecké knoflíky,  4. O...