Rozpis:
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- 20 g čokoládového pudinku
- 1/2 prášku do perníku
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky skořice
- 280 ml mléka
Poleva ganache:
- 150 g čokolády na vaření (Lidl)
- 80 ml smetany ke šlehání
Další ingredience:
- 300 g pokrájených hrušek
- máslo na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
Postup:
V míse smícháme vejce, mléko, olej, cukry, přidáme všechny suché ingredience a dobře promícháme. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Urovnáme a poklademe oloupanými hruškami nakrájenými na malé kostky. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
V horké šlehačce rozpustíme nalámanou čokoládu, dobře promícháme, a tak nám vznikne poleva ganache. Po mírném zchladnutí polijeme perník na mřížce a přendáme na rovný talíř.
Zdravím. To může být pochoutka. Myslela jsem, že jsi kostičky hrušky promíchala s těstem, ale ony vlastně trochu klesnou. Hezký den.
OdpovědětVymazatIvo, perník politý čokoládou a jak tak pročítám recept tak z jednoho vejce. Dobrý nápad použít namísto kakaa puding, láká mě receptík zkusit. ☺
OdpovědětVymazatDělávám perník jen s jablky. S hruškami jsem perník ještě nezkoušela :-) díky za tip
OdpovědětVymazatPerník byl dobrý a hrušky mi v něm chutnaly. :)
OdpovědětVymazat