Rozpis:
- 350 g mleté vepřové plece
- 40 g veky (rohlíku)
- 3 lžíce mléka
- 1 vejce
- sůl, pepř
- 1 stroužek česneku
- hrstka drobně pokrájené petrželky
- hladká mouka
- olej na smažení
Postup:
V míse smícháme maso, veku namočenou v mléce, vejce, osolíme a opepříme. Přidáme lisovaný česnek, velikost stroužku dáme podle chuti. Nakonec vmícháme petrželku. Vytvoříme kuličky a zlehka je obalíme v hladké mouce. Zvolna smažíme na oleji nebo pečeme v troubě. Podáváme s brambory nebo pouze se zeleninou.
Já jsem Ivo, masová. Kuličky dělávám podobně.Když jich je více, tak je použiji do rajské omáčky něco jako čufteta s rýží nebo těstovinami.Jsem ráda, že se ti podařilo zakotvit na nové adrese.
OdpovědětVymazatTyhle kuličky moc nedělám,ale určitě zkusím.Mám ráda rajskou.Dělám většinou čevabčiči.
OdpovědětVymazatMěj hezký víkend
Masové kuličky nedělám, spíš karbenátky a směs si dokořením dle chuti. Mám je ráda s rajskou, nebo s bramborem a salátem.
OdpovědětVymazatPodobné kuličky dělám, přidávám taky jen česnek a petržel a 2 lžíce strouhaného parmezánu, aby dostaly italský šmrnc 😁 K tomu salát a pro mě i tatarku
OdpovědětVymazatMňam, sbíhají se mi sliny, Ivi! Prima recept, jenže ho nemám na kom vyzkoušet. Nechám si ho do zásoby, až budu vařit každý den aspoň pro dva. ;)
OdpovědětVymazatHani, také jsme pouze dva. Vařit pro dva je náročné.
OdpovědětVymazat