03 září 2020

Masové kuličky s petrželkou

Rozpis:


  • 350 g mleté vepřové plece
  • 40 g veky (rohlíku)
  • 3 lžíce mléka  
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • hrstka drobně pokrájené petrželky
  • hladká mouka 
  • olej na smažení
Postup:
V míse smícháme maso, veku namočenou v mléce, vejce, osolíme a opepříme. Přidáme lisovaný česnek, velikost stroužku dáme podle chuti. Nakonec vmícháme petrželku.  Vytvoříme kuličky a zlehka je obalíme v hladké mouce. Zvolna smažíme na oleji nebo pečeme v troubě. Podáváme s brambory nebo pouze se zeleninou.



4 komentáře:

  1. Já jsem Ivo, masová. Kuličky dělávám podobně.Když jich je více, tak je použiji do rajské omáčky něco jako čufteta s rýží nebo těstovinami.Jsem ráda, že se ti podařilo zakotvit na nové adrese.

    OdpovědětSmazat
  2. Tyhle kuličky moc nedělám,ale určitě zkusím.Mám ráda rajskou.Dělám většinou čevabčiči.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětSmazat
  3. Masové kuličky nedělám, spíš karbenátky a směs si dokořením dle chuti. Mám je ráda s rajskou, nebo s bramborem a salátem.

    OdpovědětSmazat
  4. Podobné kuličky dělám, přidávám taky jen česnek a petržel a 2 lžíce strouhaného parmezánu, aby dostaly italský šmrnc 😁 K tomu salát a pro mě i tatarku

    OdpovědětSmazat

Tilápie se sýrovou krustou

Rozpis: 2 porce ryby 4 vrchovaté lžíce strouhaného sýra Pecorino 1 necelá lžíce strouhanky máslo sůl, koření na ryby Postup:  Rybu omyjeme a...