03 září 2020

Masové kuličky s petrželkou

Rozpis:


  • 350 g mleté vepřové plece
  • 40 g veky (rohlíku)
  • 3 lžíce mléka  
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • hrstka drobně pokrájené petrželky
  • hladká mouka 
  • olej na smažení
Postup:
V míse smícháme maso, veku namočenou v mléce, vejce, osolíme a opepříme. Přidáme lisovaný česnek, velikost stroužku dáme podle chuti. Nakonec vmícháme petrželku.  Vytvoříme kuličky a zlehka je obalíme v hladké mouce. Zvolna smažíme na oleji nebo pečeme v troubě. Podáváme s brambory nebo pouze se zeleninou.



6 komentářů:

  1. Já jsem Ivo, masová. Kuličky dělávám podobně.Když jich je více, tak je použiji do rajské omáčky něco jako čufteta s rýží nebo těstovinami.Jsem ráda, že se ti podařilo zakotvit na nové adrese.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle kuličky moc nedělám,ale určitě zkusím.Mám ráda rajskou.Dělám většinou čevabčiči.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  3. Masové kuličky nedělám, spíš karbenátky a směs si dokořením dle chuti. Mám je ráda s rajskou, nebo s bramborem a salátem.

    OdpovědětVymazat
  4. Podobné kuličky dělám, přidávám taky jen česnek a petržel a 2 lžíce strouhaného parmezánu, aby dostaly italský šmrnc 😁 K tomu salát a pro mě i tatarku

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, sbíhají se mi sliny, Ivi! Prima recept, jenže ho nemám na kom vyzkoušet. Nechám si ho do zásoby, až budu vařit každý den aspoň pro dva. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Hani, také jsme pouze dva. Vařit pro dva je náročné.

    OdpovědětVymazat

Přání