Rozpis:
- 4 porce ryby
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 1 stroužek česneku
- 10 lžic polohrubé mouky
- cca 5 lžic perlivé minerálky
- olej na smažení
Postup:
Rybu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na porce a osolíme.
Připravíme si těstíčko. V misce rozšleháme vejce s olejem, přidáme česnek (dávám větší, ale záleží na chuti), sůl, pepř a vmícháme mouku. Nakonec zlehka vmícháme perlivou vodu.
V těstíčku obalíme porce ryby a vkládáme na pánev do horkého oleje. Zvolna usmažíme z obou stran a vkládáme na papírový ubrousek okapat.
Ivo snad jsem na to přišla (po radě jiných :-)) proč nejdou dát komentáře- prý to dělá problémy když se píše z mobilu a taky bys měla mít blog kam píšeš komentář v oblíbených . Tam tě mám , takže to bude asi mobilem. A taky na mě chtěl Blogger abych se znovu přihlásila. Tak to snad půjde.
OdpovědětVymazatRybička určitě vynikající, jak jsem psala u mě, s tatarskou a hranolky nemá chybu! 😂
Fukčarinka tilápie mám ráda,nemají kosti.
OdpovědětVymazatMarti, také je lepší než treska. :-)
VymazatIvo, sbíhají se my sliny. To těstíčku mě zaujalo. Zase jsem se naučila něco nového. Já jsem většinou rozšlehaná vejce s moukou a solí. A to jsem na těstíčko většinou používala hladkou mouku. Příště zkusím to tvoje.
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, jak jsem ti psala na blog, z mobilu na blog nic nedělám. Všichni kteří mají na blogu přihlášení k odběru Atom mi nefungují. Nevím proč.
OdpovědětVymazatRyba je výborná, je bez kostí a mnohem lepší než treska.
Maruško, těstíčko z polohrubé mouky a bublinek (můžeš dát šampíčko)je méně hutné.
OdpovědětVymazatIvo,ryby mám moc ráda a tvůj recept tedy ráda vyzkouším.Mám teď problém se zubama a maso prostě neukoušu a ryby jsou akorát teď pro mě.
OdpovědětVymazatRyba byla výborná.
Vymazat