05 září 2020

Tilápie (okounovec nilský) v těstíčku

Rozpis:

  • 4 porce ryby
  • 2 vejce
  • 1 lžíce oleje
  •  sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • cca 5 lžic perlivé minerálky
  • olej na smažení
Postup:
Rybu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na porce a osolíme. 
Připravíme si těstíčko. V misce rozšleháme vejce s olejem, přidáme česnek (dávám větší, ale záleží na chuti), sůl, pepř a vmícháme mouku. Nakonec zlehka vmícháme perlivou vodu.
V těstíčku obalíme porce ryby a vkládáme na pánev do horkého oleje. Zvolna usmažíme z obou stran a vkládáme na papírový ubrousek okapat. 







 

8 komentářů:

  1. Ivo snad jsem na to přišla (po radě jiných :-)) proč nejdou dát komentáře- prý to dělá problémy když se píše z mobilu a taky bys měla mít blog kam píšeš komentář v oblíbených . Tam tě mám , takže to bude asi mobilem. A taky na mě chtěl Blogger abych se znovu přihlásila. Tak to snad půjde.
    Rybička určitě vynikající, jak jsem psala u mě, s tatarskou a hranolky nemá chybu! 😂

    OdpovědětVymazat
  2. Fukčarinka tilápie mám ráda,nemají kosti.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivo, sbíhají se my sliny. To těstíčku mě zaujalo. Zase jsem se naučila něco nového. Já jsem většinou rozšlehaná vejce s moukou a solí. A to jsem na těstíčko většinou používala hladkou mouku. Příště zkusím to tvoje.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Růženko, jak jsem ti psala na blog, z mobilu na blog nic nedělám. Všichni kteří mají na blogu přihlášení k odběru Atom mi nefungují. Nevím proč.
    Ryba je výborná, je bez kostí a mnohem lepší než treska.

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, těstíčko z polohrubé mouky a bublinek (můžeš dát šampíčko)je méně hutné.

    OdpovědětVymazat
  6. Ivo,ryby mám moc ráda a tvůj recept tedy ráda vyzkouším.Mám teď problém se zubama a maso prostě neukoušu a ryby jsou akorát teď pro mě.

    OdpovědětVymazat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...