Rozpis:
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 150 g másla (hery)
- 2 žloutky
- 1-2 lžíce mléka
- 1 žloutek na potírání
- 2 lžíce mletých mandlí
- 2 lžíce cukru krupice
Krém:
- 200 g základního krému zde
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme v lednici do druhého dne odležet. Potom vyválíme na lehce pomoučněném válu plát 2-3 mm silný a formičkou vykrajujeme vločky. Polovinu potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mletými mandlemi. Pečeme při teplotě 160°C cca 8 minut.
Smícháme krém s mandlemi a vychladlé vločky krémem slepujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat