07 října 2009

Krém ze šlehačky

Rozpis:
  • 200 g cukru písku
  • 250 ml šlehačky
  • 300 g másla
Postup:
Šlehačku s cukrem pozvolna vaříme do zhoustnutí. Musí se vařit pomalu, hmota ráda prchá z kastrolku a při chladnutí zhoustne, po vychladnutí má mít hustotu krému. Pokud se nám krém zdá po vychladnutí řídký, můžeme jej ještě trochu povařit. Vychladlý krém vešleháme do změklého másla. Dochutíme podle potřeby. Tento krém používám již řadu let k plnění cukroví. Je trvanlivý a do základu přidávám různé příchutě (kakao, rum, kávu, ořechy,...). Používám ho na skoro všechny druhy cukroví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...