13 prosince 2018

Jazýčky s kakaovým krémem

Rozpis:
  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučky
  • 150 g mletých ořechů
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky citronové kůry
Náplň:
  • 200 g základního krému ze svařené šlehačky zde
  • 2 lžíce kakaa
  • čokoládová poleva
  • bílá poleva na dozdobení
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme do druhého dne v chladničce odležet. Potom na mírně pomoučněném válu vyvválíme plát 3 mm silný a vykrajujeme formičkou jazýčky. Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 8 minut. Upečené jazýčky necháme vychladnout.
Do základního krému ze svařené šlehačky vešleháme přesáté kakao a touto náplní jazýčky slepujeme. Po ztuhnutí krému namáčíme do čokoládové polevy a dozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání