Rozpis:
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukru moučky
- 150 g mletých ořechů
- 200 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžičky citronové kůry
Náplň:
- 200 g základního krému ze svařené šlehačky zde
- 2 lžíce kakaa
- čokoládová poleva
- bílá poleva na dozdobení
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme do druhého dne v chladničce odležet. Potom na mírně pomoučněném válu vyvválíme plát 3 mm silný a vykrajujeme formičkou jazýčky. Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 8 minut. Upečené jazýčky necháme vychladnout.
Do základního krému ze svařené šlehačky vešleháme přesáté kakao a touto náplní jazýčky slepujeme. Po ztuhnutí krému namáčíme do čokoládové polevy a dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat