- 150 g cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 80 g mletých ořechů
- 3 vejce
- 6 lžic teplé vody
- 1/2 prášku do pečiva
- pařížská šlehačka zde
- 300 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, po lžících zašleháme teplou vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Pařížskou šlehačku si uvaříme den předem, po zchladnutí uložíme do chladničky vychladit. Druhý den ušleháme dotuha a rozetřeme na vychladlý piškot. Nakrájíme na řezy a dozdobíme šlehačkou se ztužovačem. Vložíme do ledničky a podáváme vychlazené.
Žádné komentáře:
Okomentovat