13 června 2015

Ořechové řezy s pařížskou šlehačkou

Rozpis:
  • 150 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 80 g mletých ořechů
  • 3 vejce
  • 6 lžic teplé vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • pařížská šlehačka zde
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, po lžících zašleháme teplou vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Pařížskou šlehačku si uvaříme den předem, po zchladnutí uložíme do chladničky vychladit. Druhý den ušleháme dotuha a rozetřeme na vychladlý piškot. Nakrájíme na řezy a dozdobíme šlehačkou se ztužovačem. Vložíme do ledničky a podáváme vychlazené.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání