11 června 2015

Gulášová polévka

Rozpis:
  • 400- 450 g předního hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 - 4 brambory
  • 2 lžíce sádla
  • 2 -3 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • pálivá paprika, pepř
  • sůl, kmín, majoránka
  • petrželka
Postup:
Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli a přidáme na drobné kostičky pokrájené libové maso. Orestujeme do vysmahnutí šťávy na tuk, přisypeme mouku a chvíli restujeme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, pokrájený česnek, kmín, pepř a krátce osmahneme. Zalijeme cca 2 l vývaru nebo vody, osolíme a vaříme do změknutí masa. Vložíme oloupané brambory pokrájené na kostky a pokud je potřeba, přilijeme vodu. Vaříme do jejich změknutí. Krátce před dovařením přidáme majoránku. Před podáváním podle potřeby polévku dochutíme a na talíři posypeme pokrájenou petrželkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání