Rozpis:
- 400- 450 g předního hovězího masa
- 2 cibule
- 3 - 4 brambory
- 2 lžíce sádla
- 2 -3 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- pálivá paprika, pepř
- sůl, kmín, majoránka
- petrželka
Postup:
Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli a přidáme na drobné kostičky pokrájené libové maso. Orestujeme do vysmahnutí šťávy na tuk, přisypeme mouku a chvíli restujeme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, pokrájený česnek, kmín, pepř a krátce osmahneme. Zalijeme cca 2 l vývaru nebo vody, osolíme a vaříme do změknutí masa. Vložíme oloupané brambory pokrájené na kostky a pokud je potřeba, přilijeme vodu. Vaříme do jejich změknutí. Krátce před dovařením přidáme majoránku. Před podáváním podle potřeby polévku dochutíme a na talíři posypeme pokrájenou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat