15 února 2012

Špíz z mletého masa

Rozpis:
Masová směs:
  • 400 g mletého vepřového masa

  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 malá jemně pokrájená cibule
  • 4 - 5 lžic koření Medvědí gril
  • 1 lžíce omáčky Teriyaki ( nebo Worchester)
  • sůl
Na špíz:
  • libová anglická slanina
  • cibule
  • cherry rajčátka
Postup:
Vepřovou plec nebo zcela libový bok umeleme. Maso vložíme do misky a přidáme ostatní ingredience. Směs dobře propracujeme, rozdělíme na 16 dílků. Mírně navlhčenou rukou si vytvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s cibulí, rajčátky a anglickou. Špíz zvolna opékáme na pánvi s olejem. Jako přílohu podáváme třeba brambory na cibulce a doplníme zeleninovou oblohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání