06 června 2022

Slaná srdíčka

Rozpis těsto:

  • 1 vejce celé
  • 1 bílek
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 40 g tekutého másla
  • 220 ml vlažného mléka 
  • 6 g sušeného droždí
  • 450 g hladké mouky
Náplň:
  • 200 g klobásy nebo kabanosu
  • kečup
  • majonéza
  • pokrájená paprika
  • pažitka
  • strouhaný sýr
  • žloutek se lžící mléka na potření
Postup: 
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme přikryté vykynout.  Potom těsto přendáme na vál, rozdělíme na čtyři díly, z nich uděláme bochánky a necháme asi 10 minut přikryté vykynout. Bochánky rozválíme na kulatou placičku a z ní vykrojíme tvar (podle obrázku v postupu). Proužky rozkrojíme na polovinu a z nich upleteme copánky, překřížíme je a vytvoříme rámeček celého srdíčka.
Okraje potřeme vejcem, vnitřní část kečupem a pocákáme majonézou. Přidáme náplň (můžeme použít jakoukoliv podle chuti) a opět pocákáme majonézou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25-30 minut. Po vyjmutí z trouby hustě posypeme sýrem, který se na teplém srdíčku rozpustí.
Inspirace z YouTube



2 komentáře:

  1. Ivi, to je senzace! Moc prima nápad, srdíčka vypadají úžasně. :) Tohle by byla skvělá večeře, přijdu si pro inspiraci. ;)
    Měj se krásně! ♥ Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Ivo, určitě skvělá dobrota, nedávno jsem pekla také slaný koláč.

    OdpovědětVymazat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...