Rozpis těsto:
- 1 vejce celé
- 1 bílek
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 40 g tekutého másla
- 220 ml vlažného mléka
- 6 g sušeného droždí
- 450 g hladké mouky
Náplň:
- 200 g klobásy nebo kabanosu
- kečup
- majonéza
- pokrájená paprika
- pažitka
- strouhaný sýr
- žloutek se lžící mléka na potření
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme přikryté vykynout. Potom těsto přendáme na vál, rozdělíme na čtyři díly, z nich uděláme bochánky a necháme asi 10 minut přikryté vykynout. Bochánky rozválíme na kulatou placičku a z ní vykrojíme tvar (podle obrázku v postupu). Proužky rozkrojíme na polovinu a z nich upleteme copánky, překřížíme je a vytvoříme rámeček celého srdíčka.
Okraje potřeme vejcem, vnitřní část kečupem a pocákáme majonézou. Přidáme náplň (můžeme použít jakoukoliv podle chuti) a opět pocákáme majonézou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25-30 minut. Po vyjmutí z trouby hustě posypeme sýrem, který se na teplém srdíčku rozpustí.
Inspirace z YouTube
Ivi, to je senzace! Moc prima nápad, srdíčka vypadají úžasně. :) Tohle by byla skvělá večeře, přijdu si pro inspiraci. ;)
OdpovědětVymazatMěj se krásně! ♥ Hanka
Ivo, určitě skvělá dobrota, nedávno jsem pekla také slaný koláč.
OdpovědětVymazat