10 dubna 2022

Celozrnné dalamánky 2.

 Rozpis: 

  • 150 g celozrnné mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 150g žitného kvásku
  • 250 ml vlažné vody
  • 2 lžíce oleje
  • 7 g soli
  • 2 g sušeného droždí
  • cca 80 g semínek (slunečnice, lněné semínko, sezam)
Postup:
Do mísy dáme vlažnou vodu, kvásek, sušené droždí, olej, mouky se solí a semínka podle chuti. Vypracujeme těsto a necháme přikryté zkynout. Potom těsto přendáme na vál, propracujeme, rozdělíme a děláme dalamánky nebo bagety (nebo obojí). Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme přikryté utěrkou cca 10 minut nakynout. Potom je potřeme vodou a posypeme semínky nebo strouhaným sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca15 minut. Přendáme na mřížku vychladnout.







5 komentářů:

  1. Ivuš, určitě jsou hodně dobré, lákají na pohled! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lotty, zdravím a děkuji za návštěvu. Peču chleba a často i pečivo. Domácí nám chutná lépe. :-))

      Vymazat
  2. Ivo,ty bych mohla vyzkoušet.Pečivo si peču často doma.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, peču chleba a často různé pečivo. Zdravím a přeji pohodové dny.

      Vymazat
  3. Parádní dalamánky, Ivi, už bych konečně taky mohla něco slaného upéct! Inspirace je u tebe spousta. :) Hanka

    OdpovědětVymazat

Přání