Rozpis:
- 150 g celozrnné mouky
- 250 g hladké mouky
- 150g žitného kvásku
- 250 ml vlažné vody
- 2 lžíce oleje
- 7 g soli
- 2 g sušeného droždí
- cca 80 g semínek (slunečnice, lněné semínko, sezam)
Postup:
Do mísy dáme vlažnou vodu, kvásek, sušené droždí, olej, mouky se solí a semínka podle chuti. Vypracujeme těsto a necháme přikryté zkynout. Potom těsto přendáme na vál, propracujeme, rozdělíme a děláme dalamánky nebo bagety (nebo obojí). Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme přikryté utěrkou cca 10 minut nakynout. Potom je potřeme vodou a posypeme semínky nebo strouhaným sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca15 minut. Přendáme na mřížku vychladnout.
Ivuš, určitě jsou hodně dobré, lákají na pohled! :-)
OdpovědětVymazatAhoj Lotty, zdravím a děkuji za návštěvu. Peču chleba a často i pečivo. Domácí nám chutná lépe. :-))
VymazatIvo,ty bych mohla vyzkoušet.Pečivo si peču často doma.
OdpovědětVymazatMěj se hezky
Jitu, peču chleba a často různé pečivo. Zdravím a přeji pohodové dny.
VymazatParádní dalamánky, Ivi, už bych konečně taky mohla něco slaného upéct! Inspirace je u tebe spousta. :) Hanka
OdpovědětVymazat