Rozpis:
- 250 g polohrubé mouky
- 300 g hladké mouky
- 5 lžic tekutého sádla
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 kostka droždí
- 300 ml vlažného mléka
- 200 g pokrájených škvarků
- osmažená cibulka
- vejce nebo sádlo na potření
Postup:
Do mísy s prosátými moukami uděláme důlek. Nalijeme trochu vlažného mléka, dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Přidáme zbývající ingredience, zaděláme těsto a necháme kynout.
Nakrájíme cibulku na půlkolečka, osmažíme na sádle, necháme na sítku okapat a vychladnout. Pokrájíme také škvarky.
Zkynuté těsto přendáme na mírně pomoučněný vál a vpracujeme cibulku a škvarky. Rozdělíme na stejné dílky a vytvarujeme z nich kuličky. Přendáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme a necháme 10 až 15 minut nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem nebo sádlem a pečeme při teplotě 200°C cca 15 minut.
Ivuš, to musí být dobrota. Na škvarky už si delší dobu brousím jazýček. Díky za recept.
OdpovědětVymazatAhoj Helčo, byly dobré. :))
VymazatIvo,to je vynikající recept.Vyzkouším,nebudou s povidlama,ale naslano.
OdpovědětVymazatMěj se hezky
Jitu, změna je někdy potřeba, :)
VymazatIvo,já dnes pekla dukátové buchtičky, manžel je má moc rád. Já bych brala raději ty tvé se škvarky. Určitě si recept vyzkouším.👍
OdpovědětVymazatBuchtičky s krémem už jsem dlouho nedělala. :)
VymazatŠkvarkové buchty jsou zajímavé. Někdy vyzkouším.
OdpovědětVymazatMajko, byly dobré. :)
OdpovědětVymazatBezva recept, Ivi, což je v tvém případě normální. Buchty jedna báseň! Nevím, co mám vyzkoušet dřív, od tebe bych nejraději zkusila všechno. :)
OdpovědětVymazat