Rozpis:
- 1 kg kuřecích prsíček
- 200 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- grilovací koření
- medvědí česnek
- sůl, čili omáčka
- vrchovatá lžička Solamylu
- kukuřičné lupínky
Postup:
Smícháme jogurt, vejce, koření, pokrájený medvědí česnek nebo lisované česnekové stroužky, pokud nemáme koření bez soli, použijeme sůl, pro lepší přilnutí na mase dávám lžičku škrobu a můžeme pro pikantnost přidat i čili omáčku. Prošleháme metličkou a vkládáme omyté a osušené kousky prsíček. Vložíme do ledničky a necháme nejlépe do druhého dne proležet.
Do misky rozdrobíme kukuřičné lupínky a marinované kuřecí kousky v nich obalujeme. Vkládáme je na plech s pečícím papírem, který jsme postříkali olejem ve spreji a pečeme při teplotě 160°C cca 25 minut.
To je skvělý recept, Ivi! Musí to být lahůdka, na talíři vypadá jedna báseň. Kuřecí prsíčka nemám, ale mám krůtí, z těch by to určitě taky šlo. :)
OdpovědětVymazatP.S. Doufám, že jsi dopadla dobře!!! ♥
Ivi na neděli super oběd a já k tomu musím udělat bramborový salát,je objednán-určitě to půjde taky... Měj se krásně a budu se těšit na něco opět dobrého....
OdpovědětVymazatAsi něco podobného dělám,je to moc dobré.
OdpovědětVymazatIvi,měj hezké dny
Podobně tento recept taky znám, ale moc díky za připomenutí, Ivi. Dlouho jsem ho nedělala. A taky jsme kuřecí dlouho neměli, takže v brzké době si pochutnáme :-))
OdpovědětVymazatMěj se pohodově :-)
Ivi, také v kuchyni hodně používám jogurt, smíchám ho někdy s hořčicí, jindy s něčím jiným. Masíčko je potom takové křehčí a hlavně dobré. Těším se na další tvoje dobroty. Hela
OdpovědětVymazat