Rozpis:
- 260 g bílků
- 170 g cukru krupice
- 70 g hladké mouky
- 70 g mletých lískových oříšků
Krém:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 250 g másla
- 50 ml vaječného likéru
- 2 lžíce mleté kávy
- 4 lžíce horké vody
- hladká mouka na poprášení po upečení plátů
- čokoládová poleva
Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C a plechy vyložíme pečícím papírem,
Bílky ušleháme s cukrem do hustého sněhu. Zlehka vmícháme mouku a oříšky. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plechy. Pečeme cca 10 minut do zpevnění těsta. Vyjmeme z trouby a poprášíme moukou, zakryjeme čistým pečícím papírem, obrátíme a necháme vychladnout. Potom opatrně sloupneme papír na kterém se pekly.
Na krém svaříme mléko s pudinkem a necháme přikryté fólií vychladnout. Vyšleháme máslo a po částech vešleháme zchladlý pudink, vaječný likér a předem uvařenou zchladlou kávu.
Plát potřeme krémem, rolujeme malé roládky a po zchladnutí namáčíme konce do polevy.
Štafetky jsem pekla také z vlašských ořechů a byly také dobré.
Inspirace z blogu Aleny T.
Štafetky máš luxusní, Ivi! Už delší dobu se na ně taky chystám, ale pořád se mi do toho nějak nechce. Díky za inspiraci, možná se do nich přece jenom pustím. ;)
OdpovědětVymazatMěj se krásně! ♥
Hani, luxusní nebyly, ale snažila jsem se. Bylo teplo a krém mi začínal řídnout. Přeji ti krásné letní dny. :))
VymazatŚtafetky mám ráda,ale asi bych se do nich nepustila.Zdají se mi složité.Naposledy jsem je ochutnávala u sestry,je moc na pečení šikovná.Ty tedy taky.
OdpovědětVymazatMěj se hezky
Jíťo, byly dobré, ale složité nejsou. Bohužel jich bylo málo, jen se po nich zaprášilo. :)) Také si užívej pohodově léto.
VymazatIvi, štafetky mám ráda a v Tvém provedení navíc vydají ještě luxusně. Asi jsem je jako rolady ještě neviděla. Přeji pěkné dny��
OdpovědětVymazatAli, u nás v cukrárně je tak dělají. Příště udělám hranaté a bude to rychlejší. Užívej si teplé letní dny. :))
OdpovědětVymazat