Rozpis:
- 250 g hladké mouky
- 150 g cukru krupice
- 3 vejce
- 120 g hustého jogurtu
- 120 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 kypřící prášek
- 500 g tvarohu v kostce
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- jahody a rebarbora
Postup:
Nejprve si připravíme náplň smícháním tvarohu, cukrů a 1vejce.
Do mísy dáme vejce, jogurt, cukr, olej, mléko a metličkou prošleháme. Po částech vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva.
Těsto dáme do koláčové formy (28 cm), vymazané a moukou vysypané. Rozetřeme po dně formy a na boku vytvoříme zvýšený okraj. Na těsto uhladíme tvarohovou náplň a poklademe jahodami a rebarborou. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C cca 45 minut.
Inspirace: z internetu - upraveno
Takový lehký koláč se teď do horka hodí.
OdpovědětVymazatDěkuji za recept a přeji hezký nový týden
Úžasný koláč, Ivi, krásně vypadá a určitě i skvěle chutná. Rebarboru mám ráda, jenže jsem u nás jediná. Recept si v každém případě ukládám, ale rebarboru vynechám, až se do něj pustím. ;)
OdpovědětVymazatMěj se hezky! ☼ :)
Zajímavá kombinace všeho - jogurt, tvaroh, rebarbora a jahoda. Já znám z rebarbory jen koláč s drobenkou.
OdpovědětVymazatAHOJ -- N.K - NEFUNGUJE --- NIKOMU - MAXSITE
OdpovědětVymazat404 - požadovaný soubor nebyl nalezen
máš prima recepty ---- ahoj
Ivo, koláč musí být výborný, ale určitě lahodí oku.
OdpovědětVymazatIvi, koláč vypadá moc dobře a kombinace chutí jahod a rebarbory se určitě hezky doplňuje. zrovna dnes mi dcera říkala, jak je moc dobrá marmeláda z jahod a rebarbory. Jenže, já už jsem se několik let pokoušela rebarbory zbavit a vždy i tak narostla. Letos už si asi dala říct :-)) ....takže marmeláda z jahod a rebarbory se asi zkoušet nebude :-)
OdpovědětVymazat