23 května 2021

Špenátová roláda bez mouky

Rozpis:
  • 4 vejce
  • 200 g špenátu
  • 200 g šunky
  • 100 g sýra Gouda 40%
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu nebo pecorina
  • sůl, pepř, olej
Postup:
Mražený sekaný špenát necháme zcela rozmrznout a rukama dobře vymačkáme vodu. 
Do misky dáme žloutky, přidáme sůl, pepř a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do špenátové směsi. Na plech (40x32cm) vyložený pečícím papírem postříkaným nebo potřeným olejem nalijeme "těsto" a zlehka urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 15 minut. 
Po upečení pokryjeme plát čistým pečícím papírem a překlopíme na pracovní desku. Stáhneme papír použitý při pečení a necháme trochu prochladnout. Na plát narovnáme plátky šunky a na ně jemně krájené plátky sýra. Stočíme do rolády, zabalíme do pečícího papíru a vložíme do chladničky vychladit.
Roládu jsem dělala podle receptu z internetu, byla dobrá, ale příště ji trochu pod šunku potřu třeba pomazánkovým máslem, aby lépe držela tvar.





 

6 komentářů:

  1. To je hodně zajímavý recept, Ivi, a roláda vypadá skvěle. Až bude příležitost, nejspíš nějaká rodinná oslava, vyzkouším ji. Řekla bych, že špenát v ní nemá moc výraznou chuť. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Špenát mám ráda a dokonce se ho naučil jíst i manžel.Dělám z něho dost věcí,ale roládu vidím poprvé.Vypadá velmi lákavě a stála by za vyzkoušení.
    Ivo,děkuji,že jsi se s námi podělila za zajímavý recept,opisuji.
    Měj hezký celý týden

    OdpovědětVymazat
  3. Ivo, roláda nejen krásně vypadá, ale určitě musí i chutnat. Líbí se mi že si ji mohu připravit dopředu. Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  4. Ivi, roláda vypadá skvěle. Vyzkouším a díky za inspiraci :-) Měj se moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ivuš roláda je skvělá, přesně tenhle recept bez mouky jsem hledala. Díky

    OdpovědětVymazat

Přání