03 května 2021

Briošky s čokoládou

 Rozpis:

  • 500 g hladké mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g másla
  • 2 vejce
  • 250 ml vlažného mléka
  • 20 g droždí
  • 3/4 lžičky soli
  • 80 g Čokofloků
  • žloutek a 2 lžíce mléka na potírání
Postup:
Do mísy dáme přesátou mouku smíchanou se solí a cukr, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme částí mléka. Necháme vzejít kvásek, přidáme vejce, zbytek mléka, změklé máslo a zaděláme těsto. Potom do těsta vmícháme čokoládové pecičky a necháme zkynout.  
Zkynuté těsto krátce propracujeme, rozdělíme na 16 dílů a uděláme bochánky, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme přikryté utěrkou. Dáváme dostatečně od sebe, abychom zabránili jejich slepení při kynutí, měly by zdvojnásobit objem. Potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 15-20 minut.





 

4 komentáře:

  1. Máš je krásné, Ivi, nadýchané, pěkně vypečené, prostě jedna báseň. Určitě se budu opičit. ;)
    Zdravím a přeji příjemné májové dny! ☼ Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Jéjda, Ivi, ty vypadají luxusně !
    Že bych se taky opičila ? :-))
    Měj se moc hezky . Alena

    OdpovědětVymazat
  3. Děvčata, děkuji. Přeji vám krásné dny. ♥

    OdpovědětVymazat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...