Rozpis:
- 120 g bílého jogurtu
- 60 ml oleje
- 60 ml vody
- 1 vaječný bílek
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce cukru krupice
- 1/2 lžičky soli
- 10 g prášku do pečiva
- 350 g hladké mouky
- 25 g změklého másla
Náplň:
- 70 g Nivy
- pokrájená pažitka podle chuti
- 1 žloutek + lžička oleje na potírání
- sezamové semínko
Postup:
Do mísy dáme jogurt, vodu, olej, bílek, citronovou šťávu, cukr a sůl, vše dobře promícháme. Přidáme prášek do pečiva a opět promícháme. Lžící postupně vmícháváme mouku a potom pracujeme rukou. Vpracujeme změklé máslo a těsto ručně propracováváme 3-5 minut. Těsto musí být měkké a nelepit se na ruce ani mísu. Necháme 2-3 minuty odpočinout a opět propracujeme.
Na válu uděláme z těsta válec, rozdělíme na 12 dílů a z nich uválíme kuličky.
Z kuliček uděláme ručně kolečko (10-12 cm), do poloviny ho nařízneme. Dáme lžičku náplně a stáčíme podle obrázku, konec trochu podstrčíme, aby se při pečení nerozvíral. Přendáme na plech s papírem, potřeme žloutkem rozmíchaným s olejem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 185°C cca 20 minut. Podáváme nejlépe teplé.
Inspirace z internetu.
Ivi, to jsou senzační buchty, moc se mi líbí to stáčení. Určitě je vyzkouším, jenom nevím, jestli naslano nebo se sladkou náplní. :)
OdpovědětVymazatUž jsem slané buchty plněné sýrem pekla,ale podle jiného receptu.
OdpovědětVymazatTy tvoje vyzkouším,zajímavé je to stočení.
Ivo,měj hezké dny
Ivo, ty vypadají krásně užž do pohledu a určitě musí chutnat. To stočení vytvoří na hotových pěkný vzor nebo jak bych to řekla.
OdpovědětVymazatNo tééda, Ivi ? Jak tě napadlo takto buchty namotat ? Zajímavé a určitě i já vyzkouším.
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci :-)
Buchty vypadají velmi jedle. Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazat