19 prosince 2020

Tvarohová štola

Rozpis:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru moučky 
  • 250 g měkkého tvarohu v kostce
  • 180 g másla (hery)
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g rozinek namočených v rumu
  • 100 g proslazeného ovoce
  • trochu rumu
  • mouka na podsypání při vyválení
  • máslo na potření 
  • cukr na posypání nebo obalení
Postup:
Utřeme změklé máslo, tvaroh, vejce a cukry. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec rozinky, ovoce a rum. Můžeme také přidat pokrájené mandle, Dobře propracujeme a těsto zabalíme do potravinářské fólie. Necháme v ledničce 24 hodin uležet. Potom těsto rozdělíme na polovinu. Každou rozválíme na mírně pomoučněném vále  a zatočíme do štoly. Pečeme při 170°C 45-60 minut. Po vyjmutí z trouby potřeme rozehřátým máslem a pocukrujeme nebo obalíme v cukru. 



 

1 komentář:

Přání