Rozpis:
Kokosové těsto:
- 90 g cukru moučky
- 200 g kokosu
- 50 g bílků (necelé 2 kusy)
- 10 ml rumu
Ořechové těsto:
- 100 g mletých piškotů
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 70 g másla
- 20 g cukru moučky
- 10 ml citronové šťávy
- máslový krém
- cukrový máček
- sněhové vločky
Postup:
Na kokosové těsto propracujeme všechny suroviny a vtlačujeme do cukrem vysypané formičky. Vyklopíme a necháme cca 2 dny schnout.
Z ořechů, piškotových drobečků, másla, cukru a citronové šťávy vypracujeme těsto. Mezi dvěma mikroteny vyválíme plát a formičkou vykrájíme kolečka, která také necháme zaschnout.
Na zaschlá kolečka naneseme krém a zakryjeme kokosovou kytičkou. Povrch dozdobíme krémem , cukrovým máčkem a vločkami.
Inspirace: Helenčino pečení.
Žádné komentáře:
Okomentovat