05 října 2020

Roláda z mletého masa

Rozpis:

  • 500 g vepřové plece
  • 500 g super libového bůčku
  • 250 ml mléka 
  • 3 lžíce solamylu
  • pepř, sůl
Náplň:
  • 4 vejce
  • 2 lžíce másla
  • párky
  • sterilované okurky
  • paprika 
Postup: 
Maso umeleme, osolíme, opepříme. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali solamyl. Dobře promícháme a vložíme do chladničky, nejlépe do druhého dne. Na másle umícháme vejce a necháme vychladnout.
Na pracovní desku položíme potravinářskou fólii a na ní vytvoříme z masové směsi obdélník. Poklademe vaječnou směsí, párky, okurkou a pro barvu přidáme plátky červené papriky. Pomocí fólie zavineme a vytvarujeme šišku, vyjmeme z fólie a opatrně přeneseme do pekáče. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 45 - 60 minut - podle velikosti šišky. Z uvedeného množství jsem udělala 2 válečky, které se lépe servírovaly pro studené pohoštění. 








8 komentářů:

  1. Roládu z mletého masa jsem už hodně dlouho nedělala,ale sekanou dělám docela často.Roládu dělala hodně tchýně.Mohla bych taky udělat,aby byla nějaká změna.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ji také dlouho nedělala a zjistila jsem, že ji na blogu nemám.

      Smazat
  2. Ivo, děláš mi chutě. Já jsem podobnou roládu dělala za pomoci formy na biskupský chlebíček. Bylo to super. Máš pěkně naservírovaný talíř.

    OdpovědětSmazat
  3. Ivo, sekanou máme rádi, roláda by mohla být zpestřením. Ani nepíši, že mě děláš chutě.☺

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Marti, potřebovala jsem udělat studené pohoštění a toto byl okamžitý nápad.

      Smazat
  4. Ivuš, pěkné, jednoduché, ukládám si, že brzy udělám. Děkuji. :-)

    OdpovědětSmazat
  5. Maruško, tato roláda jde v pohodě dělat i bez formy. Díky za pochvalu.

    OdpovědětSmazat

Tilápie se sýrovou krustou

Rozpis: 2 porce ryby 4 vrchovaté lžíce strouhaného sýra Pecorino 1 necelá lžíce strouhanky máslo sůl, koření na ryby Postup:  Rybu omyjeme a...