- cuketa
- 350-400 g mleté vepřové plece
- 1 malá cibule
- 80 g sýra Pecorino
- 1 vejce
- 2 lžíce jemné strouhanky
- česnek, sůl, pepř,
- citronový tymián, majoránka
Omáčka:
- kečup nebo protlak
- česnek, sůl, pepř
- citronový tymián
Postup:
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme a vložíme zatím do ledničky.
Z neoloupané cukety nakrájíme podélně plátky cca 5-7 mm, chvilku je povaříme ve vodě a přendáme do ledové vody zchladit. Plátky musí být tuhé, ale musí se nechat rolovat. Po zchladnutí je osušíme utěrkou. Z masové směsi děláme malé válečky a zabalíme je do mírně osolených cuketových plátků.
Kečup nebo protlak zředíme vodou, ochutíme česnekem, pepřem, solí, tymiánem, popřípadě i chilli omáčkou. Vzniklou pikantní omáčku nalijeme do zapékací misky, vložíme závitky a můžeme je potřít na povrchu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a za občasného podlití vodou nebo rajčatovou šťávou pečeme cca 30 minut.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
KLIDNOU NEDĚLI IVUŠKO
OdpovědětVymazatZdeni, přeji ti krásné fny.
VymazatTo může být nejen dobré, ale i zdravé. Určitě vyzkouším. :-)
OdpovědětVymazatNám to chutnalo :-)
VymazatIvo, zřejmě piplačka, ale určitě výborné.
OdpovědětVymazatMarti, dělaly se docela rychle a výsledek stál za to.:-)
VymazatIvo, děkuji. Sklidili jsme první cukety a inspirace se mi hodí.
OdpovědětVymazatZ cuket mám ráda skoro všechno a tvůj recept ráda vyzkouším,jak mi dcera přinese zase cuketu.
OdpovědětVymazatMaruško, byla to trochu změna receptu. To se máš, že se ti cukety daří. Já jsem je dala vedle rajčat a už odcházejí.
OdpovědětVymazat