29 června 2020

Kakaové rolády s krémem z mascarpone



Rozpis těsto 2x:
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 3 lžíce mouky
  • špetka soli
Krém:
  • 2 kelímky mascarpone
  • 400 ml šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 rovná lžíce cukru
  • 1,5 skleničky (380 ml) višňového kompotu zde
  • čokoládové mini trubičky
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem a solí do husté pěny. Po částech vmícháme mouku přesátou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech (40x32 cm) s pečícím papírem nepatrně postříkaným olejem ve spreji. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10-12 minut. Po upečení necháme plát před plněním vychladnout s pečícím papírem na mřížce. Plát na druhou roládu upečeme stejně. (Pečící papír před nalitím těsta jsem hodně zmačkala a potom urovnala, roláda měla hezký povrch.)
Na krém ušleháme šlehačku a vmícháme do našlehaného mascarpone s cukry.
Z vychladlého plátu odstraníme papír a potřeme ho krémem. Na ten položíme 2 řady okapaných višní a zavineme. Dozdobíme krémem a višněmi.
Druhý plát pouze potřeme krémem, zarolujeme, potřeme i na povrchu a dozdobíme.



2 komentáře:

  1. Ať se ti na novém blogu daří, Ivi! Těším se na tvoje recepty. :) ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezká roláda! Zdravím z nového blogu. :-)

    OdpovědětVymazat

Slaná srdíčka

Rozpis těsto: 1 vejce celé 1 bílek 1 lžička soli 1 lžička cukru 40 g tekutého másla 220 ml vlažného mléka  6 g sušeného droždí 450 g hladké ...