Rozpis těsto 2x:
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
- 3 lžíce mouky
- špetka soli
Krém:
- 2 kelímky mascarpone
- 400 ml šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 1 rovná lžíce cukru
- 1,5 skleničky (380 ml) višňového kompotu zde
- čokoládové mini trubičky
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem a solí do husté pěny. Po částech vmícháme mouku přesátou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech (40x32 cm) s pečícím papírem nepatrně postříkaným olejem ve spreji. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10-12 minut. Po upečení necháme plát před plněním vychladnout s pečícím papírem na mřížce. Plát na druhou roládu upečeme stejně. (Pečící papír před nalitím těsta jsem hodně zmačkala a potom urovnala, roláda měla hezký povrch.)
Na krém ušleháme šlehačku a vmícháme do našlehaného mascarpone s cukry.
Z vychladlého plátu odstraníme papír a potřeme ho krémem. Na ten položíme 2 řady okapaných višní a zavineme. Dozdobíme krémem a višněmi.
Druhý plát pouze potřeme krémem, zarolujeme, potřeme i na povrchu a dozdobíme.
Ať se ti na novém blogu daří, Ivi! Těším se na tvoje recepty. :) ♥
OdpovědětVymazatMoc hezká roláda! Zdravím z nového blogu. :-)
OdpovědětVymazat