Rozpis křehké těsto:
- 1 vejce + 1 žloutek
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- 125 g másla
- špetka soli
Rozpis náplň:
- 500 g mascarpone
- 340 g hustého řeckého jogurtu
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce rumu
- 2 vejce
- 200 g strouhané mléčné čokolády
Dozdobení:
- kakaový prášek
- čokoládová rýže
- máslo na vymazání koláčové formy
Postup:
Smícháme mouku s cukrem, přidáme změklé máslo, špetku soli a vytvoříme drobenku. Přidáme vejce a žloutek, vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v ledničce alespoň půl hodiny rozležet.
V míse promícháme vejce s cukrem, přidáme mascarpone, jogurt, rum a dobře promícháme.
Těsto vyjmeme z ledničky, rozválíme na kulatý plát cca 6 mm silný a pomocí válečku vložíme do vymazané koláčové formy (28 cm a na obvodu do výšky 4 cm). Urovnáme ve formě a okraje odřízneme. Čokoládu rovnoměrně rozprostřeme po dně na těsto, nalijeme náplň a uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 45 minut.
Po upečení necháme vychladnout ve formě a potom přendáme na tác. Dozdobíme kakaem a čokoládovou rýží. Doporučuji nechat delší dobu po vychladnutí, aby čokoláda dobře zatuhla.
Žádné komentáře:
Okomentovat