Rozpis:
- 400 g polohrubé mouky
- 60 g cukru
- 1/2 kostky droždí
- 1 žloutek
- 80 g rozpuštěného másla
- 200 ml vlažného mléka
- 1 lžička citronové kůry
- 3/4 lžičky soli
Náplň:
- 2 kostky tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- cukr podle chuti
- očištěná nakrájená rebarbora
- máslo na vymazání plechu (40x32 cm)
Drobenka:
- 120 g hrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 100 g másla
Postup:
Do mísy přesijeme mouku, dáme cukr a uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme troškou mléka a necháme zkynout kvásek. Přidáme zbytek mléka, máslo, žloutek, sůl, kůru a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout a připravíme si tvarohovou náplň smícháním uvedených ingrediencí.
Rebarboru oloupeme - zbavíme tvrdých vláken a nakrájíme. Drobenku uděláme rozdrobením másla v cukru a mouce.
Vykynuté těsto přendáme na mírně pomoučněný vál a roztáhneme do obdélníku, který přeložíme na vymazaný plech, roztáhneme a mírně zvýšíme na okrajích. Potřeme tvarohem, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 45-50 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat