29 května 2020

Kynutý koláč s tvarohem a rebarborou

Rozpis:
  • 400 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 žloutek
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 200 ml vlažného mléka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 3/4 lžičky soli
Náplň:
  • 2 kostky tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • cukr podle chuti
  • očištěná nakrájená rebarbora
  • máslo na vymazání plechu (40x32 cm)
Drobenka:
  • 120 g hrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 100 g másla

Postup:
Do mísy přesijeme mouku, dáme cukr a uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme troškou mléka a necháme zkynout kvásek. Přidáme zbytek mléka, máslo, žloutek, sůl, kůru a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout a připravíme si tvarohovou náplň smícháním uvedených ingrediencí.
Rebarboru oloupeme - zbavíme tvrdých vláken a nakrájíme. Drobenku uděláme rozdrobením másla v cukru a mouce.
Vykynuté těsto přendáme na mírně pomoučněný vál a roztáhneme do obdélníku, který přeložíme na vymazaný plech, roztáhneme a mírně zvýšíme na okrajích. Potřeme tvarohem, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 45-50 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání