04 května 2020

Sýrové bulky

Rozpis:
  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vlažné vody
  • 125 ml vlažného mléka
  • 1 lžička soli
  • 1/2 kostky droždí (1 sáček)
  • 1 lžička cukru
  • 80-100 g strouhané Goudy
Postup:
Do mísy přesijeme mouku, uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, cukr a zalijeme troškou mléka. Po zkynutí kvásku přidáme vodu, mléko, olej , sůl a cca 3/4 z rozkvedlaných vajec (zbytek odložíme na potírání). Zaděláme těsto a necháme vykynout. Potom ho rozdělíme na kousky, z nich vytvarujeme bulky a necháme na mírně pomoučněném válu nakynout. Přendáme je na plech s pečícím papírem, potřeme zbytkem vajec a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme cca 20 minut. Z uvedeného množství je cca 12 kusů.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání