Rozpis:
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 125 ml oleje
- 125 ml vlažné vody
- 125 ml vlažného mléka
- 1 lžička soli
- 1/2 kostky droždí (1 sáček)
- 1 lžička cukru
- 80-100 g strouhané Goudy
Postup:
Do mísy přesijeme mouku, uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, cukr a zalijeme troškou mléka. Po zkynutí kvásku přidáme vodu, mléko, olej , sůl a cca 3/4 z rozkvedlaných vajec (zbytek odložíme na potírání). Zaděláme těsto a necháme vykynout. Potom ho rozdělíme na kousky, z nich vytvarujeme bulky a necháme na mírně pomoučněném válu nakynout. Přendáme je na plech s pečícím papírem, potřeme zbytkem vajec a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme cca 20 minut. Z uvedeného množství je cca 12 kusů.
Žádné komentáře:
Okomentovat