01 května 2020

Bábovka z červené řepy

Rozpis:
  • 400 g červené řepy
  • 250 ml oleje
  • 5 vajec
  • 180 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 280 g polohrubé mouky
  • 70 g kakaa
  • špetka soli
Postup:
Vařenou, oloupanou a vychladlou řepu nakrájíme na kousky. Vložíme do mixeru, rozmixujeme, přilijeme olej a promixujeme. Celá vejce s cukry a špetkou soli vyšleháme do husté pěny. Zlehka vmícháme řepu a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 50-60 minut. Po upečení necháme bábovku chvíli ve formě a potom na mřížce vychladnout.
Inspirace z internetu - upraveno.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání