Rozpis korpus:
- 6 vajec
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 g hladké mouky
- 50 ml oleje
- 120 g jemně nastrouhané vymačkané mrkve
Krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 500 ml mléka
- 200 g másla
- 1 tvaroh ve vaničce
- krupicový a moučkový cukr podle chuti
- čokoládové ruličky a čokoládová rýže
Postup:
Vejce s vanilkovým a krupicovým cukrem vyšleháme do pěny a do ní prosijeme mouku. Přidáme mrkev, olej a dobře promícháme. Těsto nalijeme do hlubokého plechu (36x25), předem vymazaného a vysypaného jemnou strouhankou. Vložíme do trouby vyhřáté na 175-180 °C a pečeme 35-40 minut. Upečený korpus po chvilce vyndáme na mřížku vychladnout.
Na krém si uvaříme z mléka, pudinkových prášků a cukru pudink, přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo a tvaroh vyjmeme z chladničky. Všechny ingredience na krém musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazil.
Vyšleháme máslo a po lžících přišleháváme pudink, potom po částech vešleháme tvaroh a podle chuti ještě došleháme cukr.
Vychladlý korpus prokrojíme, spodní díl potřeme cca 2/3 krému, přiklopíme vrchním dílem a necháme v chladničce zatuhnout. Potom korpus podélně rozkrojíme na dva pruhy a zarovnáme okraje. Povrch potřeme zbytkem krému, poklademe čokoládovými ruličkami a posypeme čokoládovou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat