21 dubna 2020

Mrkvové řezy

Rozpis korpus:
  • 6 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g hladké mouky
  • 50 ml oleje
  • 120 g jemně nastrouhané vymačkané mrkve
Krém:
  • 2 vanilkové pudinky
  • 500 ml mléka
  • 200 g másla
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • krupicový a moučkový cukr podle chuti
  • čokoládové ruličky a čokoládová rýže
Postup:
Vejce s vanilkovým a krupicovým cukrem vyšleháme do pěny a do ní prosijeme mouku. Přidáme mrkev, olej a dobře promícháme. Těsto nalijeme do hlubokého plechu (36x25), předem vymazaného a vysypaného jemnou strouhankou. Vložíme do trouby vyhřáté na 175-180 °C a pečeme 35-40 minut. Upečený korpus po chvilce vyndáme na mřížku vychladnout.
Na krém si uvaříme z mléka, pudinkových prášků a cukru pudink, přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo a tvaroh vyjmeme z chladničky. Všechny ingredience na krém musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazil.
Vyšleháme máslo a po lžících přišleháváme pudink, potom po částech vešleháme tvaroh a podle chuti ještě došleháme cukr.
Vychladlý korpus prokrojíme, spodní díl potřeme cca 2/3 krému, přiklopíme vrchním dílem a necháme v chladničce zatuhnout. Potom korpus podélně rozkrojíme na dva pruhy a zarovnáme okraje. Povrch potřeme zbytkem krému, poklademe čokoládovými ruličkami a posypeme čokoládovou rýží.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...