19 dubna 2020

Piškotový dort s ovocem a smetanou

Rozpis:
  • 250 - 300 g kulatých piškotů
  • 250 g mascarpone
  • 2x zakysaná smetana po 250g
  • lžička vanilkové esence
  • cukr moučka podle chuti
  • čerstvé jahody celkem cca 500 g
  • nektarinkový kompot (nebo broskve)
  • hroznové víno
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • ztužovač smetany
  • čokoládová rýže
Postup:
Vyšleháme mascarpone se zakysankou, cukrem a vanilkovou esencí. Dortovou formu 26 cm vyložíme potravinářskou fólií. Na dno formy narovnáme piškoty, potřeme krémem, dáme plátky jahod, dále střídáme piškoty, krém, plátky kompotu, piškoty, krém, jahodové plátky, krém a zakončíme piškoty. Přikryjeme fólií a necháme v chladničce do druhého dne rozležet.
Druhý den sejmeme vrchní fólii a dort překlopíme na tác. Potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, dozdobíme šlehačkou a ovocem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání