Rozpis:
- 250 - 300 g kulatých piškotů
- 250 g mascarpone
- 2x zakysaná smetana po 250g
- lžička vanilkové esence
- cukr moučka podle chuti
- čerstvé jahody celkem cca 500 g
- nektarinkový kompot (nebo broskve)
- hroznové víno
- 400 ml smetany ke šlehání
- ztužovač smetany
- čokoládová rýže
Postup:
Vyšleháme mascarpone se zakysankou, cukrem a vanilkovou esencí. Dortovou formu 26 cm vyložíme potravinářskou fólií. Na dno formy narovnáme piškoty, potřeme krémem, dáme plátky jahod, dále střídáme piškoty, krém, plátky kompotu, piškoty, krém, jahodové plátky, krém a zakončíme piškoty. Přikryjeme fólií a necháme v chladničce do druhého dne rozležet.
Druhý den sejmeme vrchní fólii a dort překlopíme na tác. Potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat