15 dubna 2020

Maxi rohlíky ze sádla a piva

Rozpis:


  • 30 g sádla
  • 150 g pšeničného kvásku
  • 1/2 lžičky cukru
  • 5 g soli
  • 1 lžička kmínu
  • 100 g piva
  • 40 g vody
  • 75 g pšeničné celozrnné mouky
  • 190 g pšeničné hladké mouky
Postup:
Do mísy dáme kvásek, cukr, pivo, vodu, kmín, mouky, sůl, změklé sádlo a vypracujeme vláčné těsto (nejlépe robotem).Těsto necháme přikryté vykynout až 5 hodin. U kváskového těsta záleží na teplotě okolí a kyne déle než z droždí. Po vykynutí ho rozdělíme na 4 stejné díly, vytvoříme válečky, ty spleteme po dvou ve dva větší rohlíky a přendáme je na plech s pečícím papírem. Rohlíky necháme dokynout a upečeme v troubě předehřáté na 190°C cca 20-30 minut.
Inspirace: Kvásková kuchařka Jany Berkové








Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání