Rozpis:
- 30 g sádla
- 150 g pšeničného kvásku
- 1/2 lžičky cukru
- 5 g soli
- 1 lžička kmínu
- 100 g piva
- 40 g vody
- 75 g pšeničné celozrnné mouky
- 190 g pšeničné hladké mouky
Postup:
Do mísy dáme kvásek, cukr, pivo, vodu, kmín, mouky, sůl, změklé sádlo a vypracujeme vláčné těsto (nejlépe robotem).Těsto necháme přikryté vykynout až 5 hodin. U kváskového těsta záleží na teplotě okolí a kyne déle než z droždí. Po vykynutí ho rozdělíme na 4 stejné díly, vytvoříme válečky, ty spleteme po dvou ve dva větší rohlíky a přendáme je na plech s pečícím papírem. Rohlíky necháme dokynout a upečeme v troubě předehřáté na 190°C cca 20-30 minut.
Inspirace: Kvásková kuchařka Jany Berkové
Žádné komentáře:
Okomentovat