06 března 2020

Slavnostní řezy

Těsto 2x:
  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1 lžička vinného kamene nebo prášku do pečiva
Krém:
  • 0,5 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 g másla
  • 150 g moučkovéko cukru
  • 400-450 g tvarohu
Čokoládová poleva:
  • 200 g mléčné (nejlépe bílé) čokolády
  • 1 lžíce oleje
Další ingredience:
  • cca 150 g višňové zavařeniny
  • 3 balení dětských piškotů
  • 100 ml sirupu jahodového (malinového)
Postup:
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkových prášků, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu a po částech opatrně vmícháme mouku přesátou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a urovnáme,v troubě vyhřáté na180°C pečeme cca 10 minut. Piškotový plát přetáhneme s papírem na mřížku a sloupneme zahnědlý povrch plátu. Stejně pokračujeme také u druhého plátu.
Ušleháme máslo s cukrem a po částech vešleháme pudink. Nakonec přišleháme tvaroh a pokud je potřeba, krém vložíme na chvíli do ledničky.
Na spodní plát natřeme zavařeninu a na ní rozetřeme polovinu krému. V sirupu rozředěném trochou teplé vody namáčíme piškoty a klademe je mírně šikmo a těsně vedle sebe do krému. Na piškoty rozetřeme druhou polovinu krému a přikryjeme druhým plátem. Zatížíme a na noc uložíme do ledničky.
Druhý den polijeme čokoládovou polevou a po zatuhnutí krájíme nahřátým nožem.
V původním receptu byla poleva bílá, ale použila jsem mléčnou čokoládu.
Inspirace: Nejrecepty.cz - mírně upraveno.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání