31 března 2020

Kváskové rohlíky s ječnou celozrnnou moukou

Rozpis:
  • 280 g pšeničného kvásku
  • 7 g soli
  • 10 g cukru
  • 50 g tekutého vlažného másla
  • 160 g mléka nebo podmáslí
  • 160 g ječné celozrnné mouky
  • 240 g pšeničné polohrubé mouky
Postup:
V míse nebo robotu promícháme kvásek, máslo, cukr, mléko, sůl a po částech vpracujeme přesáté mouky. Pokud je potřeba, přidáme ještě mouku. Těsto necháme kynout 2-4 hodiny (podle teploty v místnosti). Po vykynutí rozdělíme na dílky, vytvarujeme rohlíky, přendáme na plech s pečícím papírem a necháme dokynout (cca 1 hodinu). Když začnou na povrchu praskat, ihned je upečeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 20-30 minut (podle velikosti).
Místo ječné mouky můžeme přidat pohankovou nebo ovesnou. Rohlíky byly nepatrně tužší než kupované, ale chuťově dobré.
Odebrala jsem lžičku žitného kvásku a udělala pšeničný. Pro ty, kteří ještě kvásek nedělali, posílám odkazy na výrobu: / http://www.maskrtnica.cz/ nebo https://conovehonakopci.cz/2012/06/jak-na-kvasek-obrazem/
Inspirace: Kvásková kuchařka Jany Berkové






Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání