03 dubna 2020

Blondies


Těsto:
  • 140 g hladké mouky
  • 120 g cukru moučky
  • 4 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3/4 lžíce oleje
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 100 g loupaných mandlí
Krém a dozdobení:
  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrníček cukru
  • 1 hrníček strouhaného kokosu
  • 2 tabulky bílé čokolády
  • 100 g plátkových mandlí
Postup:
Do mísy rozklepneme vejce, vsypeme cukr a šleháme do pěny. Přidáme olej, vanilku, na kousky nakrájené mandle a zlehka zamícháme mouku přesátou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech (36x25 cm). Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25-30 minut. Upečený piškot necháme vychladnout a připravíme si krém. Vyšleháme tvarohy se smetanou, cukrem a kokosem. Krémem potřeme těsto a dáme do chladničky vychladnout. Po zatuhnutí polijeme čokoládou a posypeme plátky mandlí.
Bílou čokoládu jsem neměla, na tvarohový krém jsem nasypala mandle a řezy byly i tak výborné.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...