Rozpis těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 120 g másla
- 60 g mletých mandlí
- 1 velký žloutek
- citronová kůra
Náplň:
- 80 g másla
- 80 g Salka
- 40 g sušeného mléka
- 80 g mletých mandlí
- 2-3 lžíce kakaa
- mandlový likér
Na dozdobení:
- kupovaná marcipánová poleva s kapkou gelové barvy
- marcipánové hvězdičky
Postup:
Na vál prosijeme mouku, přidáme ostatní ingredience a zaděláme hladké nelepivé těsto. Zabalené do mikrotenové fólie vložíme do ledničky ztuhnout. Těsto rozválíme na plát 2-3 mm silný a formičkou vykrajujeme zvonečky. Pečeme v troubě vyhřáté na 175-180°C cca 7-8 minut. Zchladlé naplníme a necháme v chladu zatuhnout. Po zatuhnutí polijeme polevou:
marcipánovou polevu zředíme vodou, přidáme malou kapku žluté gelové barvy a dozdobíme hvězdičkou z marcipánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat