16 prosince 2019

Mandlové rozetky

Rozpis:
  • 150 g másla
  • 125 g cukru moučky
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g hrubě mletých mandlí
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 žloutky
  • 1-2 lžíce rumu
Krém:
  • 100 g másla
  • 50 g cukru
  • 40 g sušeného mléka
  • 30 g vaječného likéru
Poleva:
  • mléčná čokoláda s kouskem másla
  • cukrový máček na dozdobení
  • mouka na vyvalování
Postup:
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, kakao, mandle, změklé máslo, žloutky a rum. Zaděláme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladnu ztuhnout. Potom vyválíme plát 2-3 mm silný a vykrajujeme tvary. Přeložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 8-10 minut.
Na náplň utřeme máslo s cukrem, přidáme sušené mléko a vaječný likér, metličkou vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou vychladlé rozetky naplníme a dáme do chladna zatuhnout. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu s kouskem másla. Rozetky v polevě namáčíme a posypeme cukrovým máčkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání