Rozpis:
- 200 g hladké mouky
- 100 g strouhaných mandlí
- 80 g másla
- 100 g cukru moučky
- 2 žloutky
- Amareto nebo rum
Krém:
- 100 g másla
- 100 g Salka
- 1 lžíce kakaa
- Amareto
Poleva:
- mléčná čokoláda
- kousek másla
- mouka na podsypávání
- tmavá čokoláda
- mašličky z potahové hmoty
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme hladké nelepivé těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladnu ztuhnout. Potom rozválíme plát silný 2-3 mm a formičkou vykrajujeme tvary. Pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 170°C cca 7-9 minut. Po vychladnutí plníme krémem, namáčíme do mléčné čokolády a dozdobíme.
Na krém si metličkou vyšleháme změklé máslo, přidáme Salko, kakao a dochutíme Amaretem.
Žádné komentáře:
Okomentovat