14 prosince 2019

Kávové jazýčky

Rozpis:
  • 250g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 1 lžička mleté kávy
  • 130 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rumu
Náplň:
  • 80 g másla
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 90 g Salka
  • 1/2 lžičky mleté kávy
  • rum
Poleva:
  • bílek
  • cukr moučka
  • rum
  • mouka na vál
  • čokoládové pecičky na dozdobení
Postup:
Na vál prosijeme mouku, přidáme oříšky a mletou kávu. Dobře promícháme, přidáme změklé máslo, žloutky, lžíci rumu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu ztuhnout. Potom těsto rozválíme na plát 2-3 mm silný, vykrajujeme jazýčky a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 10 minut.
Než nám oválky vychladnou, připravíme si náplň. Do misky dáme změklé máslo, postupně přidáme Salko, kávu a podle chuti rum. Metličkou vyšleháme hladký krém. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou naplníme jazýčky a necháme v chladu zatuhnout.
Z bílku a moučkového cukru utřeme hladkou polevu a dochutíme rumem. Jazýčky potřeme polevou a dozdobíme pecičkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...