Rozpis:
- 250g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 100 g mletých lískových oříšků
- 1 lžička mleté kávy
- 130 g másla
- 2 žloutky
- 1 lžíce rumu
Náplň:
- 80 g másla
- 100 g mletých lískových oříšků
- 90 g Salka
- 1/2 lžičky mleté kávy
- rum
Poleva:
- bílek
- cukr moučka
- rum
- mouka na vál
- čokoládové pecičky na dozdobení
Postup:
Na vál prosijeme mouku, přidáme oříšky a mletou kávu. Dobře promícháme, přidáme změklé máslo, žloutky, lžíci rumu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu ztuhnout. Potom těsto rozválíme na plát 2-3 mm silný, vykrajujeme jazýčky a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 10 minut.
Než nám oválky vychladnou, připravíme si náplň. Do misky dáme změklé máslo, postupně přidáme Salko, kávu a podle chuti rum. Metličkou vyšleháme hladký krém. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou naplníme jazýčky a necháme v chladu zatuhnout.
Z bílku a moučkového cukru utřeme hladkou polevu a dochutíme rumem. Jazýčky potřeme polevou a dozdobíme pecičkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat