- 160 g hladké mouky
- 80 g cukru moučky
- 80 g mletých lískových oříšků
- 80 g másla
- 80 g hořké čokolády
- 1 vejce
- 1 vrchovatou lžičku strouhané citronové kůry
- 1/2 lžičky skořice
- mouka na vyvalování těsta
- čokoláda s kouskem másla na polevu
- tmavá čokoládová rýže
- meruňková marmeláda
Postup:
Va vál prosijeme mouku, přidáme cukr, oříšky, máslo, vejce, citronovou kůru a skořici. Zaděláme těsto, do hotového vpracujeme jemně nasekanou čokoládu a necháme v chladu 12 hodin ztuhnout. Těsto vyválíme na plát 2-3 mm silný, formičkou vykrájíme srdíčka a vkládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut. Vychladlé slepujeme zavařeninou, po zaschnutí máčíme v čokoládové polevě a můžeme dozdobit čokoládovou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat