19 prosince 2019

Srdíčka s čokoládou




Rozpis:
  • 160 g hladké mouky
  • 80 g cukru moučky
  • 80 g mletých lískových oříšků
  • 80 g másla
  • 80 g hořké čokolády
  • 1 vejce
  • 1 vrchovatou lžičku strouhané citronové kůry
  • 1/2 lžičky skořice
  • mouka na vyvalování těsta
  • čokoláda s kouskem másla na polevu
  • tmavá čokoládová rýže
  • meruňková marmeláda
Postup:
Va vál prosijeme mouku, přidáme cukr, oříšky, máslo, vejce, citronovou kůru a skořici. Zaděláme těsto, do hotového vpracujeme jemně nasekanou čokoládu a necháme v chladu 12 hodin ztuhnout. Těsto vyválíme na plát 2-3 mm silný, formičkou vykrájíme srdíčka a vkládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut. Vychladlé slepujeme zavařeninou, po zaschnutí máčíme v čokoládové polevě a můžeme dozdobit čokoládovou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání