30 listopadu 2019

Míša řezy

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 ml oleje
  • 5 lžic studené vody
  • špetka soli
Krém:
  • 500 g tučného tvarohu v kostce
  • 300 g zakysané smetany - husté
  • cukr a rum podle chuti
Poleva:
  • 150 ml šlehačky 33%
  • 100 g čokolády na vaření 52%
Postup:
Ušleháme žloutky s cukry a přišleháme olej. Bílky šleháme se špetkou soli a po lžících přidáváme studenou vodu. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a kakaem, vmícháme do žloutkové směsi a potom zlehka sníh z bílků. Polovinu z každého těsta urovnáme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme postříkali olejem ve spreji nebo na plech vymazaný a vysypaný. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 8 minut a necháme vychladnout.
Vyšleháme tvaroh s cukrem a zakysankou na hladký krém a dochutíme rumem.
První vychladlý plát bez pečícího papíru přendáme na plech s čistým papírem. Potřeme krémem a přiklopíme druhým plátem. Vložíme do chladničky a připravíme si polevu.
Šlehačku dáme do rendlíku, přendáme na plotýnku a zahřejeme k bodu varu. Čokoládu nalámeme do misky, přelijeme šlehačkou a mícháme do rozpuštění čokolády. Vlažnou polevou polijeme řezy. Po ztuhnutí nakrájíme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání