Rozpis:
- 5 vajec
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 100 ml oleje
- 5 lžic studené vody
- špetka soli
Krém:
- 500 g tučného tvarohu v kostce
- 300 g zakysané smetany - husté
- cukr a rum podle chuti
Poleva:
- 150 ml šlehačky 33%
- 100 g čokolády na vaření 52%
Postup:
Ušleháme žloutky s cukry a přišleháme olej. Bílky šleháme se špetkou soli a po lžících přidáváme studenou vodu. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a kakaem, vmícháme do žloutkové směsi a potom zlehka sníh z bílků. Polovinu z každého těsta urovnáme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme postříkali olejem ve spreji nebo na plech vymazaný a vysypaný. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 8 minut a necháme vychladnout.
Vyšleháme tvaroh s cukrem a zakysankou na hladký krém a dochutíme rumem.
První vychladlý plát bez pečícího papíru přendáme na plech s čistým papírem. Potřeme krémem a přiklopíme druhým plátem. Vložíme do chladničky a připravíme si polevu.
Šlehačku dáme do rendlíku, přendáme na plotýnku a zahřejeme k bodu varu. Čokoládu nalámeme do misky, přelijeme šlehačkou a mícháme do rozpuštění čokolády. Vlažnou polevou polijeme řezy. Po ztuhnutí nakrájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat