Rozpis:
- 3 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 180 g cukru
- 200 ml 30% šlehačky
- 2 lžičky vanilkové esence (vanilkový cukr)
- 3 lžičky vinného kamene (1 prášek do pečiva)
- špetka soli
- mražený nebo čerstvý rybíz
- cukr se skořicí na posypání
- máslo na vymazání formy
- jemná strouhanka na vysypání formy
Postup:
Smícháme žloutky s cukrem, vanilkovou esenci, šlehačku, mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků ušlehaných se špetkou soli. Vznilké těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 28 cm. Posypeme hustě rybízem a na povrchu cukrem se skořicí. Můžeme také vmíchat skořici do těsta. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170°cca a pečeme cca 30 minut. Upečený koláč po chvilce přendáme na mřížku vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat