08 října 2019

Šlehačková bublanina s rybízem

Rozpis:
  • 3 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru
  • 200 ml 30% šlehačky
  • 2 lžičky vanilkové esence (vanilkový cukr)
  • 3 lžičky vinného kamene (1 prášek do pečiva)
  • špetka soli
  • mražený nebo čerstvý rybíz
  • cukr se skořicí na posypání
  • máslo na vymazání formy
  • jemná strouhanka na vysypání formy
Postup:
Smícháme žloutky s cukrem, vanilkovou esenci, šlehačku, mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků ušlehaných se špetkou soli. Vznilké těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 28 cm. Posypeme hustě rybízem a na povrchu cukrem se skořicí. Můžeme také vmíchat skořici do těsta. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170°cca a pečeme cca 30 minut. Upečený koláč po chvilce přendáme na mřížku vychladnout.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání