25 října 2019

Guláš z václavek

Rozpis:
  • miska kloboučků václavek (400-500 g)
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • hovězí vývar
  • paprika, kmín, sůl, pepř, majoránka
  • hladká mouka na zahuštění
Postup:
Čisté mladé kloboučky václavek pokrájíme, vložíme na cedník a spaříme vařící vodou. Na sádle osmahneme cibulku, přidáme česnek, papriku, kmín a krátce zarestujeme. Vložíme houby, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, dáme majoránku a vše dusíme do měkka. Pokud je potřeba, při vaření ještě podléváme. Ve studené vodě rozšleháme hladkou mouku, nalijeme do guláše a povaříme 5-10 minut. Guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání