Rozpis:
- miska kloboučků václavek (400-500 g)
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- hovězí vývar
- paprika, kmín, sůl, pepř, majoránka
- hladká mouka na zahuštění
Postup:
Čisté mladé kloboučky václavek pokrájíme, vložíme na cedník a spaříme vařící vodou. Na sádle osmahneme cibulku, přidáme česnek, papriku, kmín a krátce zarestujeme. Vložíme houby, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, dáme majoránku a vše dusíme do měkka. Pokud je potřeba, při vaření ještě podléváme. Ve studené vodě rozšleháme hladkou mouku, nalijeme do guláše a povaříme 5-10 minut. Guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat