Rozpis těsto:
- 180 g hladké mouky
- 100 g másla
- 1 žloutek
- 4 lžíce studené vody
- sůl
Náplň:
- 1 středně velká cibule
- 400 g hub
- 2 lžíce oleje
- citronový tymián
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- 100 ml 30% smetany
- 100 ml husté zakysané smetany
- 2 vejce
- 2 žloutky
- pepř, sůl
- suché luštěniny na zatížení korpusu
- mouka na vál a pečící papír
Postup:
Nejprve si podusíme houby. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené houby, podlijeme nepatrným množstvím vody, osolíme, opepříme, přidáme odrhnuté lístky tymiánu a cca 15 minut dusíme. Nakonec přidáme muškátový oříšek a necháme vychladnout.
Suroviny na korpus dáme do robotu nebo na vál a uhněteme těsto.Vyválíme z něj tenkou placku, kterou vyložíme formu o průměru 20-25 cm, vystříkanou olejem ve spreji. Dno propícháme vidličkou a přečnívající okraje odřízneme. Korpus necháme cca 5 minut odležet v lednici.
Na korpus položíme pečící papír a vsypeme luštěniny, aby dno korpusu zůstalo rovné. Pečeme při teplotě 180°C 20 minut ve spodní části trouby. Luštěniny opatrně vyjmeme pomocí pečícího papíru nebo lžící.
Na zapečený korpus urovnáme houbovou směs. Metličkou v míse vyšleháme žloutky, vejce a smetany, osolíme, opepříme a nalijeme na houbovou směs. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a dopečeme cca 20 minut do zlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat